Gedreven!

Een omschrijving die prima past bij Ilse van Asperen; in ieder geval als het over voeding gaat. Vol enthousiasme praat ze over haar ervaringen en inzichten op het gebied van goede voeding, met als eenvoudig motto: Eet wat goed is voor je lichaam.

Leefstijl
In haar werk als orthomoleculair therapeut kan ze haar kennis en energie op dit vlak goed kwijt. ´Ik adviseer mensen op geleide van hun klachten hoe ze de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid kunnen eten/drinken, zodat het lichaam er het meeste baat bij heeft. Bewegen hoort daar natuurlijk ook bij; het gaat eigenlijk altijd over leefstijl.

Preventief
Het liefst zou ik preventief bij mensen in beeld zijn, maar dat gebeurt minder vaak. Misschien verklaart dit mijn enthousiasme voor Bio&Co’ zegt Ilse. ‘Met de groenteclub brengen we gezond eten in ieder geval dichter bij de mensen in Houten. Het is vers, niet in contact geweest met bestrijdingsmiddelen en ook nog eens veel lekkerder.

Start
Na de voorbereidingen voor de zomervakantie zijn we echt met Bio&Co van start gegaan in september 2014. Merijn Landman, mede initiatiefnemer, had al geprobeerd een moestuin met/in de buurt te realiseren, maar dat kwam niet goed van de grond. Toen hij me voorstelde om samen iets op te zetten raakten de plannen in een stroomversnelling. Ik was al wel bekend met BioRomeo en dit leek ons een prima formule.

Lean
We hebben meerdere groenteclubs bezocht en konden op basis van hun ervaringen Bio&Co zo efficiënt mogelijk inrichten. Op dit moment hebben we zo’n 20 gezinnen die meedoen. We bestellen eens per twee weken en het loopt steeds soepeler. We hebben een eigen webwinkel voor de groenteclub ingericht, die we vullen en aanpassen op basis van de bestellijst van BioRomeo. Het zou mooi zijn om zo ver door te groeien, dat we wekelijks kunnen bestellen.

Vers
Deelnemers hebben 6 dagen de tijd om hun winkelmandje te vullen. Op dinsdagavond inventariseren we de bestellingen, woensdag plaatsen we de order bij BioRomeo, donderdag komt de groente uit de grond en vrijdagochtend staat het voor de deur. Het is minder duur, groente uit het seizoen, afkomstig uit Nederland, je bent verzekerd van de biologische herkomst en verser kan niet. Zo wordt het toch best makkelijk om te kiezen voor gezonde voeding? Tja, en daar ben ik van.’ stelt Ilse.