Biorself

Oftewel ‘lekker jezelf zijn’. Wat zegt dat over Christina Wensink, als je weet dat ze elke week 3 dagen forenst naar Schiphol, een gezin met 4 kinderen heeft én initiatiefnemer is van de groenteclub in Apeldoorn?

‘Als je het zo zegt past een druk georganiseerd leven blijkbaar bij mij’ lacht Christina. ‘Maar het opstarten van Biorself is echt niet alleen mijn verdienste hoor. Het leek me wel meteen leuk, maar na een bezoek aan de groenteclub in Bussum was me wel duidelijk, dat ik dit niet alleen kon trekken. Daarom parkeerde ik het als een idee voor later.

Toeval
Tot Barbara uit Bussum me vertelde dat er nóg een belangstellende uit Apeldoorn bij haar was geweest. En zo kwam ik in contact met Mark; we hebben het samen op poten gezet. Inmiddels is hij dan verhuisd, maar er staat nu wel een harde kern die de groenteclub runt. Ik realiseerde me laatst dat Biorself echt is ontstaan, doordat een enthousiast iemand op het juiste moment op de juiste plaats was. Grappig toch?

Balans
Inmiddels loopt het gesmeerd. Elke 2 weken hebben we groente uitgifte. Bestellen gaat via de webwinkel en het afhalen is bij mij aan huis. Op deze manier is het voor mij in balans. We hebben nu zo’n 60 leden en zitten gemiddeld op 25 bestellingen. Qua organisatie kunnen we wel 30-35 bestellingen verwerken. De club mag dus nog wel wat groeien. Het is zo´n mooi samenspel tussen producent en consument en je merkt zo duidelijk dat alles veel lekkerder smaakt! Dat gun je meer mensen.

Inspiratieavond
Kort geleden vierden we ons 1-jarig bestaan. Het begon met het idee om als harde kern iets leuks met elkaar te doen, maar groeide uit tot een kleinschalig evenement.’ vertelt Christina. Twee leden stelden hun pas geopende lunchcafé Salon 1813 beschikbaar voor een proeverij van allerlei professioneel klaargemaakte hapjes, onbekende gerechtjes, Aardperen Eau de Vie, shakes en smoothies. Dat de kennismaking met Krispijn als ´jonge dynamische boer´ niet kon doorgaan was jammer, maar hij werd enthousiast waargenomen door zijn vader Digni. Kortom, wij kijken terug op een geslaagde avond’ aldus Christina.