Ruud en Annelies van Schie telen nabij Ens lekkere biologische paprika’s en tomaten, vol van smaak. Dit doen zij al sinds 1997 in hun acht hectare grote kas. Ook de kas wordt volop gewerkt met de natuur. De tomaten en paprika’s groeien gewoon in de grond verreikt met compost. Natuurlijke vijanden worden ingezet om plaaginsecten buiten de deur te houden.

Teelt

“Bij ons groeien de gewassen in de grond. Deze grond verreiken wij elk jaar weer met een verse laag compost, de voeding voor de bodem en uiteindelijk voor de plant. Plaaginsecten en andere ziekten houden we buiten de deur door de inzet van natuurlijke vijanden. Een mooi voorbeeld is de roofwants. Volwassen roofwantsen prikken hun prooi met hun zuigsnuit aan en zuigen deze leeg. Zo wordt schade door trips en andere insecten voorkomen.

Sorteren en verpakken

Sorteren en verpakken doen we allemaal zelf in samenwerking met hun medewerkers. Elke klant zijn eigen verpakking. De ene vraagt om vijf kilo soeptomaten in een doos de andere een tros tomaten in afbreekbaar folie. Wij kunnen het allemaal. Belangrijk voor ons is de kwaliteit. Die is zeer goed. Onze verpakkingsmachines zijn zo subtiel afgesteld dat er geen beschadiging optreed bij de paprika‚Äôs en tomaten. Bovendien zijn onze producten zeer smaakvol en sappig. Zo komt het dat onze producten ook gretig aftrek vinden in de omgeving. Elke dag zetten we onze producten aan de weg en elke dag zijn deze in een mum van tijd uitverkocht.”

Greenshield

Ens

    • aubergine
    • komkommer
    • paprika