Ga eens lekker naar de Boer!

17-06-2013 Henrike Kathmann, Peter Keij en Digni en Krispijn van den Dries stellen hun biodynamische groenteteeltbedrijven open voor bezoek! Op 23 juni tussen 12 en 16 uur ben je van harte uitgenodigd voor een rondleiding over het bedrijf. Eet een hapje van onze eigen geproduceerde groenten of pof een aardappel in het kampvuur. Kinderen kunnen speuren naar insecten of verstoppertje spelen rond de paddenpoel.

Tijdens de Lekker naar de Boer dagen kun je met eigen ogen zien wat biodynamisch telen inhoudt en de mensen achter het product ontmoeten. Samenwerken met de natuur lijkt misschien eenvoudig, maar vereist heel veel vakmanschap. Want behalve voor de heerlijkste ingredi├źnten voor je maaltijd, zorgen wij boeren ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Henrike, ook bekend van de wekelijkse streekmarkt op het Kettingplein in Emmeloord, verbouwd zeer veel verschillende groenten en kruiden op biologische wijze. Dit doet ze meer veel aandacht en plezier op een klein stukje land aan de Zwijnsweg. Heerlijke bosknoflook of Chioggia bieten. Maar ook peterselie of sojabonen zijn op haar stukje land te vinden Peter, Krispijn en Digni verbouwen op grotere schaal wel 16 soorten aardappels, waaronder hele speciale. Ooit paarse of roze aardappels gezien? Het groeit op hun bedrijf. Wel eens van aardperen of regenboogpeen of pastinaak gehoord? Deze en vele andere gewassen zijn op 23 juni te bewonderen op hun bedrijf.

Een rondleiding door de boer of boerin, lekker eten, onze prachtige natuurranden bewonderen of zo maar een veldleeuwerik horen, hoog in de lucht. Het kan allemaal op 23 juni aan zwijnsweg 5, te Ens.