Geslaagde open dag op 3 BioRomeo bedrijven.

24-06-2013 Zo’n 60 mensen bezochten Henrike’s Farm en het bedrijf van de heren Keij en Van den Dries op zondag 23 juni. Wat begon met een buitje regen tegen het stof, eindige in een droge middag met een mooie wandeling over het land.

Mensen van Hoogeveen tot Bussum liepen mee tijdens de rondleiding door boer Peter. Hij vertelde over de gewassen en het bedrijf. De luzerne is voor de structuur in de grond en de gratis stikstof die door middel van een samenwerking met bacteriën wordt gebonden uit de lucht. De slootkanten zijn heel belangrijk, omdat hier insecten schuilen die weer schadelijke plagen opruimen, 100 soorten kruiden en grassen staan hier weelderig te tieren.  De regenboogpenen stonden net boven de grond. Nog minuscule plantje in een laagje compost.

Terug op het erf werd even stilgestaan bij de composthoop, hier ontstaat leven. Jong en oud werden tenslotte vermaakt door het poppentheater en genoten aan het eind van de heerlijke salade, gemaakt door Ruben en Judith. Henrike stond klaar om de mensen naar huis te sturen met een tas gevuld met overheerlijke groenten en fruit van eigen bedrijf.

Op BuitenBant werd mee gedaan aan de landelijke open dagen bij de biologische boer op de zaterdag. Ook hier een  geweldige dag met ondanks het regenachtige weer behoorlijk wat bezoekers. Mensen hebben genoten van de rabarbertaart van Marchien en van de heerlijke soepen van  boerin Tineke. Er was veel belangstelling voor de stands, de rondleidingen en ook waren er veel vragen over de zadenteelt. De gerookte en gebakken schol van Klaas Jelle en van de muziek van Orkestra Gianti was een topper!!