Inpakken en wegwezen ….. met je kraakverse boodschappen van BioRomeo duurzaam verpakt!

Wat begon met de wens om in Bussum minder plastic tasjes uit te geven, is uitgegroeid tot een heus Tassenteam en bracht ons bij BioRomeo op het idee om dit mooie en duurzame idee met jullie te delen.

Het Tassenteam Bussum is een initiatief van Clarien Cornelisse. Het team zit regelmatig bij elkaar om van gerecyclede stoffen stevige tassen te maken die herbruikbaar zijn.

Op gezette tijden maken ze Bussum onveilig door op straat simpele stoffen tasjes om te ruilen tegen elke plastic tas die ze voorbij zien komen. Zo maken ze de mensen bewust van het gebruik van (teveel) plastic en bieden een duurzaam alternatief. In alle tassen zit een flyer met anti plastic tips. ‘Hoe gebruik je minder plastic?’

In opdracht van BioRomeo hebben ze een serie stevige shoppers gemaakt van kringloopstoffen. Vier dames hebben een dag achter de naaimachine gezeten en nu ligt er een stapel mooie katoenen tassen klaar van vrolijke sterke stoffen. Ze passen precies in een fietstas, en de producten van BioRomeo passen er allemaal in!
Ze staan in onze webwinkel in de categorie “overig” voor € 2,50 statiegeld. Ze mogen dus ook weer terug zodat we ze kunnen hergebruiken.

Wij kunnen je boodschappen ook alvast inpakken op de boerderij zodat je het direct kunt pakken, betalen en wegfietsen. Je gekoelde spullen en brood moet je wel zelf pakken en je blijft er zelf verantwoordelijk voor dat je alles meekrijgt. Deze inpakservice wordt aangeboden in de categorie “overig” en kost € 1,50 voor het inpakken. Inclusief het statiegeld van de tas dus € 4,00.

Zo draag je een steentje bij aan een schoner milieu en help je de dames van Tassenteam Bussum aan een bijdrage voor inkoop van stoffen, garen en naaimachine onderhoud.

Inmiddels is Clarien verhuist naar Punthorst en ook daar is al een Tassenteam gestart. Wil je zelf ook zo’n leuk initiatief starten, neem dan contact op met Clarien via clarien1@zonnet.nl en zij voorziet je van tips en trucs en deelt graag haar ervaring met je.