Koolraap nieuwe superfood 2016

Heerlijk die koolraap, vooral in onderstaand recept. Wij zijn begonnen met de oogst. Eten jullie mee?

Koolraap in de hoofdrol!

Benodigdheden:

  • 1 stuk koolraap
  • 250 gram kastanje champignon
  • 75 gram rucola
  • 100 gram creme fraiche
  • 30 gram zongedroogde tomaten
  • 1 stuk gele ui
  • 2 teen knoflook (uitgeperst)
  • 5 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Werkwijze:

  1. Schil de ui en knoflook.
  2. Snij de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren.
  4. Schil de koolraap en snijd de koolraap in plakken van 1 á 1.5 cm breed.
  5. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de koolraap in dunne lange slierten.
  6. Zet vervolgens een pan ¾ vol (ruim) water op hoog vuur en breng aan de kook.
  7. Voeg de slierten toe en kook in ca. 4-6 min. de slierten gaar.
  8. Verhit ondertussen in een andere pan de olie en de boter en roerbak de champignons en de uien in 1 minuut op een hoog vuur. Strooi er de zongedroogde tomaten over en draai het vuur laag. Voeg de crème fraîche en de knoflook toe en stoof in 2 á 3 minuten de champignons zachtjes gaar.
  9. Giet de koolraap slierten af in een vergiet.
  10. Doe de afgegoten slierten en de rucola bij het champignon-uien mengsel en schep een paar keer om zodat alles goed gemengd is.
  11. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de koolraap tagliatelle op de borden.

Maak af met een sliert olijfolie van goede kwaliteit.

Eet smakelijk!