Koolraap nieuwe superfood 2016
Heerlijk die koolraap, vooral in onderstaand recept. Wij zijn begonnen met de oogst. Eten jullie mee?
Koolraap in de hoofdrol!
Benodigdheden:
- 1 stuk koolraap
- 250 gram kastanje champignon
- 75 gram rucola
- 100 gram creme fraiche
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 1 stuk gele ui
- 2 teen knoflook (uitgeperst)
- 5 gram roomboter
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Werkwijze:
- Schil de ui en knoflook.
- Snij de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren.
- Schil de koolraap en snijd de koolraap in plakken van 1 á 1.5 cm breed.
- Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de koolraap in dunne lange slierten.
- Zet vervolgens een pan ¾ vol (ruim) water op hoog vuur en breng aan de kook.
- Voeg de slierten toe en kook in ca. 4-6 min. de slierten gaar.
- Verhit ondertussen in een andere pan de olie en de boter en roerbak de champignons en de uien in 1 minuut op een hoog vuur. Strooi er de zongedroogde tomaten over en draai het vuur laag. Voeg de crème fraîche en de knoflook toe en stoof in 2 á 3 minuten de champignons zachtjes gaar.
- Giet de koolraap slierten af in een vergiet.
- Doe de afgegoten slierten en de rucola bij het champignon-uien mengsel en schep een paar keer om zodat alles goed gemengd is.
- Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de koolraap tagliatelle op de borden.
Maak af met een sliert olijfolie van goede kwaliteit.
Eet smakelijk!