Lekker naar de Boer

24-06-2012 Biologisch boeren is samenwerken met de natuur. Maar hoe gaat dat dan precies? Je kunt het zelf bekijken in het Lekker naar de Boer lustrumweekend op 23 en 24 juni. Dan houden biologische boeren en tuinders voor de vijftiende keer ‘open erf’. Spring op de fiets en snuif de geur van het platteland op. Maak kennis met de nieuwsgierige koeien in de wei en bewonder biggetjes, lammetjes of kalfjes. Op de tuinderij kijk je je ogen uit hoeveel soorten groenten er zijn.

De boer en boerin staan klaar om hun bezoekers alles te laten zien en proeven. Je kunt met eigen ogen zien dat samenwerken met de natuur zo makkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de bioboer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Steeds meer mensen ontdekken in de winkel of het restaurant lekkere, gezonde biologische producten en gerechten. Wil je ook een kijkje in de boerenkeuken nemen? Kom dan Lekker naar de Boer, in het weekend van 23 en 24 juni. Neem ook gerust de kinderen mee, er is heel veel te ontdekken en te leren op de biologische boerderij!

Op zondag 24 juni zijn onze bedrijven Maatschap Keij en van den Dries en Henrikes Farm open voor publiek. Wij hebben een tuin- en akkerbouwbedrijf met diverse groenten, waaronder ook te vergeten soorten. Speciaal voor Lekker naar de Boer organiseren wij de volgende activiteiten: liggen onkruid wieden, heeft u dat al eens ervaren? Nieuwe aardappels zelf rooien, hoe snel kunt u dit met de hand? Welke insecten leven er eigenlijk allemaal op en rond het boerenerf? Ga op onderzoek! En laat je natuurlijk rondleiden over ons bedrijf en geniet daarna van een hapje en drankje. Je bent van harte welkom op zwijnsweg nummer 5 te Ens om bij ons te ontdekken hoe wij  telen en wat nou vergeten groenten soorten zijn.

 Kijk voor alle adressen en informatie over de deelnemende bedrijven op: www.lekkernaardeboer.nl