Oogst groen(te)stroom kan beginnen!

Na een succesvolle crowdfundingscampagne van BioRomeo, is inmiddels het dak vernieuwd, zijn de zonnepanelen gelegd en kan het zonnedak officieel in gebruik genomen worden.

Feestelijke opening
Dit feestelijk moment wordt a.s. zaterdag 28 maart gevierd met een openingshandeling en rondleiding op het bedrijf van Digni en Krispijn van den Dries en Peter Keij. Vanaf 14:00 uur is het mogelijk het zonnedak te bewonderen. De officiƫle openingshandeling vindt plaats om 14:30 uur aan de zwijnsweg 5 te Ens. Daarna zijn er diverse rondleidingen en lezingen op het bedrijf. Crowdfunders kunnen op deze dag hun eerste groen-te-goedbon verzilveren.

Een nieuw, dubbel duurzaam product op de energiemarkt
Groen(t)e energie is een initiatief van boerenorganisatie BioRomeo en crowdfundingsplatform Zonnepanelendelen. Beide organisaties pogen hiermee duurzame energieproductie de koppelen aan duurzame voedselproductie. In het BioRomeo project stellen de aangesloten biologische boeren hun schuurdaken beschikbaar voor zonnepanelen. Consumenten investeren in groen(t)e energie. In ruil hiervoor krijgen zij biologische producten als tegenprestatie.

Laten zien
Op 11 januari was het doelbedrag opgehaald. Hiermee was het startschot gegeven voor de vernieuwing van het schuurdak en de aanleg van de zonnepanelen. Graag stellen de betrokken boeren hun bedrijf open om te laten zien wat er van het project geworden is. Uiteraard wordt er ook dieper ingegaan op de bedrijfsvoering en de productie van biologische groenten en fruit. Het nieuwe seizoen staan op het punt te beginnen, met de eerste zaai- en plantwerkzaamheden tot gevolg. Een mooi moment om eens te komen kijken op een boerderij en in contact te komen met voedselproductie.