Opvallend goede worteloogst bij Keij en van den Dries

08-11-2012 Het is november, de wortelen zijn net geoogst en zitten in de koude schuur. De opbrengsten waren uitzonderlijk goed, 150 kisten per hectare van de oranje peen. Echte Demeter kwaliteit!

Ook over de kwaliteit zijn we zeer goed te spreken. Mooi lange, smaakvolle penen. Oranje maar ook regenboogpenen in de kleuren wit, geel, paars en oranje. Keij en van den Dries teelt diverse soorten wortelen. Naast de “normale” winterwortel dus ook regenboogpeen en industriewortelen voor in te vriezen. Deze laatste vind je terug in het vriesvak van de supermarkt of bijvoorbeeld is sap en babyvoeding. Dit zijn hele grote wortelen , ze kunnen soms wel een kilo per stuk worden!

Ook pastinaak en wortelpeterselie vallen onder de wortelgewassen en worden geteeld door Christiaan en Hendrik, Anton van Vilsteren en Keij en van den Dries. Op dit moment staan deze nu ook in de schuur op 2 graden koud.

Het land langzaamaan leeg, de witlofpennen nog en dan is het klaar. Tijd voor winter, tijd voor rust. Of toch niet? Want al die producten moeten ook weer te schuur uit, het afleverseizoen begint.