Organic Campus

Internationaal, passionate, student en groenteliefhebber. Woorden die goed passen bij Nimuë Smit. ‘ Ik hielp een keer mee bij een groenteclub en toen is het begonnen’ vertelt Nimuë. ‘Het sprak me meteen enorm aan. De hele gang van zaken, mooie verse producten. Ik vind voedsel belangrijk en wil graag biologisch eten, maar wel tegen een redelijke prijs.

Social media
Vanaf dat moment ontstond het idee om op Campus een groenteclub te organiseren. En het is gelukt! We begonnen met 15 vrienden, maar via Facebook konden we snel groeien. Dat we 250 vrienden hebben zegt natuurlijk niet alles, maar toch kunnen we elke 2 weken 25 tot 45 groentepakketten bestellen bij BioRomeo.

Andere formule
Organic Campus verschilt wel van de andere groenteclubs. Het zijn hier allemaal studenten. De meeste met een actieve manier van leven, minder gestructureerd en natuurlijk druk met de studie. Het gaat ook heus wel eens mis, daarom moet je bij ons vooraf betalen´ lacht Nimuë. ´Dat kan ik niet allemaal voorschieten.

Verrassingspakketten
Nog een verschil is, dat wij als board (van 4 personen) zelf bepalen hoe de totale bestelling er uit komt te zien. De uitdaging is elke keer om er leuke pakketten van te maken, met iets verrassends, maar natuurlijk ook met makkelijke en lekkere dingen. We proberen per levering ook zo´n 3 recepten op Facebook te posten met bijpassende menu ideeën.

Community
Dat deze groenteclub werkt, heeft er mee te maken dat de studenten van het Amsterdam University College allemaal op Campus wonen. Daar ben ik wel van overtuigd’ zegt Nimuë. ‘In grote lijnen kent iedereen elkaar, op zijn minst van gezicht. Daarbij kunnen we makkelijk terecht in gemeenschappelijke ruimten, voor opslag van kratten en het samenstellen van de tassen. Dat maakt het allemaal net wat makkelijker.

Voldoening
Je hebt natuurlijk wel een groep enthousiaste mensen nodig, die zich wil inzetten om het draaiende te houden. Maar als het past bij wat je belangrijk vindt en hoe je zelf wilt leven? Dan geeft het vooral voldoening en is het niet zo’n opgave. Kijk naar mij: ik kan zó genieten van het afwegen van de producten… Voor mij is dat een meditatie uurtje waar ik gewoon naar uitkijk’ aldus Nimuë.