Gelukkig toeval

┬┤Waarom ik bij BioRomeo ben gaan werken? Nou, eigenlijk per toeval. Ik solliciteerde oorspronkelijk op een andere advertentie en vanuit die contacten ontdekte ik dat BioRomeo een productiemedewerker zocht. Het moest blijkbaar zo zijn’ zegt Siegrid Snijder.

Samenwerking
‘Het is een drukke baan, maar ik heb het reuze naar mijn zin. Ik werk 3 dagen per week, voornamelijk aan de Sloefweg. Als team van 5 personen maken we daar de groentepakketten klaar. Eerst worden alle producten verzameld. De eigen teelt is natuurlijk al ter plekke, maar de andere producten worden opgehaald bij de leveranciers of op een verzamelpunt. Sommige leveranciers brengen de producten zelf. Er komt veel samenwerking bij kijken, dat vind ik mooi.

Groenteclubs
De inhoud van de pakketten voor de groenteclubs varieert afhankelijk van het seizoen. Standaard leveren we naast de groenten in ieder geval appels, kaas en eieren. We verpakken in blauwe kratjes van 5, 10 of 15 kilo. Het samenstellen geeft mij veel voldoening. Je werkt met mooie producten, alles biologisch, vers en schoon. En we hebben ook nog eens een leuk team.

Menselijk contact
Wat ik ook erg leuk vind is het samenwerken met de mensen van de zorgboerderij en Hof van Schokland. Als we bijvoorbeeld spinazie moeten verdelen in zakjes van 500 gram, dan komen zij ons helpen. Het geeft leuke interactie en we kunnen regelmatig wat extra handen gebruiken.

Variatie
Ik ben nu 48 jaar en werk het grootste deel van mijn leven in de landbouw. Het trok me altijd al; daarom heb ik ook de land- en tuinbouwschool gedaan. Vergeleken met eerdere banen in de kassen, de witlof en de uien is dit de meest gevarieerde. Zelfs de werkplek verandert binnenkort. Na de zomervakantie verhuizen we het productiewerk naar de Zwijnsweg. Dat is ook de plek waar de eigen producten geteeld worden, dus de lijnen worden nog weer korter. Ja, als ik mezelf zo hoor val ik wel in de categorie tevreden medewerkers.’ lacht Siegrid.