Voedselcoöperatie in de spotlights: Heiloogisch in Heiloo

Twee jaar geleden startte in Heiloo voedselcoöperatie Heiloogisch. Selma Krap is de bevlogen initiatiefnemer en coördineerde de organisatie tot eind vorig jaar alleen. De voedselcoöperatie is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende enthousiaste club. In de warmere maanden maken ze gebruik van een prachtige tuin, waar ze tijdens de uitgiftedagen enorm van genieten. En als het koud is hebben ze een speciale “warme” winterlocatie. Pure luxe dus!

Natuurlijk helpen haar leden wel bij het klaarmaken van de bestellingen en de uitgiftes en toen Selma eind vorig jaar voor 3 maanden op reis ging, waren er gelukkig een aantal deelnemers die het stokje van haar overnamen. Sinds ze terug is vormen deze mensen samen met haar een mooi team dat achter de schermen alle zaken regelt.

In het aanbod van Heiloogisch zal je geen dierlijke producten vinden. Selma heeft hiervoor gekozen omdat ze (niet onverdienstelijk) veganistisch kookt en deze manier van leven graag deelt met andere mensen. Dat doet ze naast haar werk voor Heiloogisch o.a. ook door het delen van haar recepten zoals we in de vorige nieuwsbrief al konden lezen.

De deelnemers van Heiloogisch vullen iedere twee weken enthousiast hun digitale mandje en verwelkomen de goedgevulde BioRomeo bus zeer hartelijk op de uitgiftedagen. “Iedere keer weer kijk ik uit naar de vrijdag dat ik mijn koelkast en schuur weer goed kan vullen, wat een rijkdom!”, aldus Selma.

Voor informatie en contact kan je altijd contact opnemen via heiloogisch@gmail.com  of kijk ook eens op hun website www.heiloogisch.org