Home > Wat leveren wij > Voedselcoöperaties

foodcoop of restaurant?

Op 1 april 2012 stond Krispijn op de Dam in Amsterdam om zes duizend kilo aardappels uit te delen. En niet zonder reden, veel aardappels toen in de winkel te koop kwamen uit het buitenland. En dat terwijl er nog voldoende Nederlandse aardappels waren!

Het is uiteindelijk de start gebleken van de verandering van de bedrijfsvoering en de oprichting van BioRomeo. De samenwerking en oprichting van voedselcoöperaties ontstond toen. BioRomeo begon samen te werken met collega telers in de omgeving om zo een kwalitatief breed assortiment met smaakvolle producten te leveren aan voedselcoöperaties en horeca (groothandels).

Tot op de dag van vandaag doen we dat nog steeds. Samenwerken met collega telers om zo een breed assortiment aan smaakvolle en kleurrijke biologische producten te leveren aan voedselcoöperaties, restaurants, (boerderij)winkels, webwinkels en maaltijdboxen. Interesse om bij ons af te nemen? Neem contact op.

Vitale voeding

Weet jij waar je eten vandaan komt?

Als chef-kok stop je natuurlijk al je ziel en zaligheid in de bereiding van de beste maaltijden. Maar weet jij eigenlijk wel waar de producten vandaan komen waarmee jij werkt? Hoe worden de gewassen geteeld en verzorgd? Via BioRomeo kan er een uitgebreid assortiment aan groenten, fruit, zuivel, vlees en droogwaren worden besteld. De producten worden zelf geproduceerd of opgehaald bij collega telers. Wij weten altijd welk product waar vandaan komt, wie het heeft geproduceerd onder welke omstandigheden. Een bezoek aan de boerderijen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wil je graag dat wij bij jou bezorgen? Ook dat kan. Neem voor meer informatie contact op.

Start je eigen voedselcoöperatie

Een voedselcoöperatie ontstaat vaak vanuit de wens biologisch voedsel bereikbaar te maken voor iedereen. En krijgt dan vorm door coöperatief samen te werken. Bij een voedselcoöperatie werkt iedereen mee. De kar wordt getrokken door een aantal coördinatoren die wat meer tijd investeren als de gemiddelde deelnemer, maar in principe draagt iedereen zijn steentje bij. Door talenten in te zetten waar nodig wordt de kracht van iedereen op de juiste manier gebruikt waardoor het collectief een sterk en solide onderneming kan worden. Een voedselcoöperatie heeft geen winstoogmerk en iedereen draagt op vrijwillige basis zijn steentje bij. Zelf een coöperatie starten? Neem contact op.

Kom naar de boerderij

De productie van voedsel begint op de boerderij. Bij BioRomeo produceren we vitale voeding met aarde bewustzijn. Dit betekent dat we middels ons robuuste teeltsysteem het land en onze omgeving verzorgen. We investeren in natuurontwikkeling en verzorgen onze bodem op de juiste manier. Zo laten we de aarde mooier achter dan dat we hem aantroffen. Nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt? Neem gerust contact met ons op voor een rondleiding, presentatie of bezoek.