Home > Wat leveren wij > Groothandel

Vers of verwerkt

Bij BioRomeo wassen, sorteren en verpakken we groenten van eigen teelt. Daarnaast bieden we producten aan van collega telers uit de regio om zo een compleet productassortiment beschikbaar te stellen. Producten kunnen zowel gewassen als ongewassen geleverd worden, verpakt of los. Alle producten die wij leveren zijn biologisch of Demeter gecertificeerd.

Bij BioRomeo telen we veelal typisch Nederlandse groenten die helemaal passen in ons klimaat. Zo vindt je knolselderij, knolraap, erwten, witte kool, aardappelen, uien, zoete bataat en winterradijs in ons assortiment. Per jaar kan het type gewas of de hoeveelheid die we leveren enigszins variëren door de omstandigheden van de grond en het klimaat. Daardoor is er altijd een grote diversiteit op het bedrijf.


Door onze samenwerking met collega telers in de regio vullen we ons assortiment aan met bijvoorbeeld bladgewassen zoals little gem, snijbiet, winterpostelein, sla, spruitjes en boerenkool. Zo bieden we een compleet assortiment en kan je er bij ons voor kiezen om een pallet van een product af te nemen maar ook een mixpallets met diverse producten.

Productassortiment

Regenboogpeen verpakt

Een van onze producten die het meest verkocht wordt. Regenboogwortels of wilde peen. Een verwijzing naar de kleur van de oerpeen evenals een van onze doelstellingen om meer kleur en smaak op het bord te krijgen. Een geliefd product onder velen. Deze kunnen wij zowel verpakt op schaal of in zak aanbieden als los in krat of doos. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Witte kool wordt zuurkool

Sinds 1990 in ons assortiment, witte kool voor de verwerking. Meestal wordt er zuurkool van deze kool gemaakt. Een mooi product en mooie teelt. Vaak combineren wij de teelt van kool met de zaai van kruiden om zo de biodiversiteit onder en boven de grond te stimuleren. Met een oogst van zo’n 80 tot 100 ton per hectare wordt er een flink volume kool van het land gehaald. Interesse in “industrie” groenten zoals witte kool, erwt, bloemkool of koolraap? Neem contact met ons op

Aardappels in bigbag of los op de auto

Al enkele familiegeneraties lang worden er bij BioRomeo pootaardappelen geteeld. Deze pootaardappelen worden momenteel afgezet via onze pootaardappel coöperatie Agrico. Naast de teelt van pootgoed worden er ook consumptieaardappelen geteeld. Het assortiment bestaat uit verschillende rassen. Denk bijvoorbeeld aan Twister, Sevilla, Vitabella, Levante en Cammeo. Maar ook een roseval aardappel of paarse of roze aardappel behoort tot de mogelijkheden. Aardappels kunnen wij gewassen of ongewassen aanleveren, onverpakt of verpakt in diverse verpakkingen van netzak, plastic (compostable) zak tot jute zak of bigbag. Eventueel leveren wij de aardappels los als bulk op de vrachtauto.