de wonderlijke Bokashi keuken-emmer
Recept van de week:
Bokashi recept van Rinie Pen!
Ingredienten:
* 2 Bokashi keukenemmer
* Bokashi starter
* Al je gft afval
Bereiding:
Naast heerlijke groenten en fruit leek het ons leuk om jullie te laten kennis maken met de Bokashi keukenemmer.
Bokashi-Keukenemmer
In de kantine van BioRomeo staan 2 emmers met een deksel.
Daarin moeten de medewerkers en de gasten op de boerderij al hun organische resten gooien.
Ook gekookte resten, de botten, saus of soep wat ze niet op eten en weg willen gooien.
Wat een onzin zou je denken want achter de boerderij staat een enorme compost bult daar kan je dat toch prima op gooien.
Dat is waar maar… waarschijnlijk kennen jullie dat wel dat er dan zo’n bakje op het aanrecht komt of zo’n emmertje onder de gootsteen. Die wordt dan een paar keer niet geleegd of niet omgespoeld en gaat dan stinken en komen er fruitvliegjes op af etc. etc.
En ik stoor me daaraan en dus deed 3 jaar geleden de Bokashi emmer zijn intrede in de kantine.
Nu hoef ik maar 1 x per 2 á 3 weken die emmer te legen en hebben we geen vliegjes en stank meer in de kantine.
Alleen maar door dat deksel? Nee. Een set Bokashi emmers maakt van jou gft een lichtverteerbaar hapje voor de bodem.
Ik verwijs jullie graag door naar het volgende filmpje.
Link naar YouTube filmpje van de Bokashi keukenemmer.
Veel plezier met je Bokashi emmers!
Met vriendelijke groet,
Rinie Pen-Eisses